Jomala IK avancerar till division 3 nästa säsong

Tidigare i veckan blev Jomala IKs A-lag erbjudna en plats i division 3 av Finska fotbollbollsförbundet. Platsen vart tillgänglig när inget lag från division 2 sjönk till regionens division 3 samtidigt som vårt lag slutade på en andra plats med endast 2 poäng efter JyTy.

I division 3 kommer totalt 14 lag vara med och JIK har tidigare mött 5 av dem samt FC Åland. Inkluderat säsongens vinnare i division 4, JyTy, som laget vann mot med 3-1 på hemmaplan.

Fredrik Rosenberg, lagets kapten:

Vi har haft en otroligt bra säsong i Jomalas A-lag. Vi har haft en bred trupp där många spelare ställt upp trots studier i både Finland och Sverige. Vår styrka denna säsong som jag känner att har lett oss till avancemang är vår laganda, det är en mycket positiv miljö i laget och hela föreningen. Jag ser fram emot nästa säsong med nya utmaningar i division 3

Gary Williams, lagets huvudtränare:

”Vi kommer att fortsätta utveckla vårt spel med samma principer som vi fokuserat på den här säsongen. Principerna har skapat ett underhållande sätt att spela som alla, spelare och supporters, har uppskattat. Vårt sätt att spela har blivit vår identitet. I division 3 så är det bara att fortsätta utveckla och förbättra vår nuvarande taktik.”

Kontakta oss

Här kan du skicka ett mail direkt till oss så återkommer vi så snart som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt