COVID-situationen i JIK Fotboll

Igår nåddes vi av nyheten att en elev vid Kyrkby högstadieskola (KHS) har testats positivt för COVID-19. Smittspårning pågår, personer är satta i karantän och KHS har övergått till distansundervisning 18–19 februari.

Jomala IK fotboll har aktiva spelare som studerar vid KHS. I detta läge har vi valt att fortsätta utomhusträningarna då smittan härrör från en begränsad grupp personer. Däremot ställer vi in matcher och inomhusträningar den här veckan (18–19.2) av försiktighetsskäl då KHS använder Vikingahallen för sina idrottslektioner. Om inget förvärras de närmaste dagarna kommer våra aktiviteter att fortsätta som planerat under nästa vecka.

Vi följer utvecklingen av den här situationen och visar det sig att klustersmittan är bredare, dvs att fler elever är smittade, kommer vi att omvärdera situationen. I detta läge anser vi det viktigast att undvika panik och arbeta för att våra spelare fortsätter sina fotbollsaktiviteter.

Anders Ekström, ordförande fotbollssektionen

För mer information
Ordförande Jomala IK Fotboll           Anders Ekström, anders.ekstrom@aland.net
Administratör Jomala IK                      Simon Sjöström, info@jik.ax

Kontakta oss

Här kan du skicka ett mail direkt till oss så återkommer vi så snart som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt