JIK Fotboll fortsätter resan med en ny huvudtränare

JIK Fotboll har haft en stark utveckling de senaste fem åren då klubben växt från ca 100 spelare i fem lag, till dagens ca 300 aktiva fördelat på 15 lag. Klubben har idag två
heltidsanställda tränare, ett flertal assisterande tränare samt ca 60 ideella föräldratränare. JIK Fotboll har idag lag från femårsålder till seniornivå, varav några av de största grupperna av äldre ungdomsspelare på Åland. Vi kommer nu att fortsätta resan med en ny huvudtränare, då Gary Williams lämnar klubben för en annan tjänst.

– Jag vill rikta ett stort och varmt tack till Gary som lagt grunden för en oerhörd
utveckling inom JIK Fotboll de senaste fem åren, säger Anders Ekström ordförande för
JIK Fotboll. Gary har tillsammans med den övriga tränarstaben sett till att klubben
lyckats växa i både antal spelare och antal lag. Klubben har nu en stabil grund i sin
verksamhet och arbetet fortsätter med en ny huvudtränare vid rodret.

JIK fotboll kommer även i fortsättningen att fokusera på breddfotboll under ”fotboll för alla” där vi erbjuder en högklassig fotbollsmiljö för både flick- och pojklagen med bra möjligheter till extra träningar och matcher för engagerade spelare som vill spela mer. De kommande åren har vi flera ungdomsgrupper som når seniornivå där våra aktiva kommer att ha möjlighet att spela fotboll inom klubbens dam- och herrlag.

Covid-åren har varit utmanande för JIK- lagen i och med att Upplandsserien uteblivit för klubbens äldre lag. Inför säsongen 2022 ser JIK fram emot att återuppta det långvariga samarbetet med Upplands Fotbollsförbund med fokus på seriespel i Sverige för junior- och seniorlagen. Vissa av JIK- lagen kommer att fortsätta seriespelen i Finland.

– Rekryteringsprocessen av ny huvudtränare har redan startat. Huvuduppgiften under de kommande åren handlar både om att bistå de ideella tränarna på de ordinarie träningarna och därmed fortsätta höja kvaliteten inom lagen. Vi ser fram emot en normal säsong 2022 som ger oss möjlighet att ta nya steg på vår otroliga resa inom JIK Fotboll tillsammans med ny huvudtränare, avslutar Anders Ekström ordförande för JIK Fotboll.

 

För mer information kontakta
Anders Ekström, ordförande JIK Fotboll, 0400-621777

Kontakta oss

Här kan du skicka ett mail direkt till oss så återkommer vi så snart som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt